Túrókrémes Kakaós Minitekercs

0
1369

Túrókrémes Kakaós MinitekercsHa nincs időd órákon át a konyhában tevékenykedni, de ínycsiklandó süteményt szeretnél sütni, próbáld ki ezt a 20 perces receptet. Mivel gyorsan elkészíthető akkor is ideális, ha hirtelen betoppan a család és nincs mivel megkínálnod őket!
Hozzávalók:
3 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaópor, fél teáskanál sütőpor, 2 evőkanál porcukor
A töltelékhez:200 g krémtúró, vagy tehéntúró, 100 g vaj, 2 evőkanál porcukor, vaníliaaroma
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a porcukorral felverjük.Hozzáadjuk a tojások sárgáját is, majd beleszitáljuk a száraz hozzávalókat.Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát, így egy vékony lapot sütünk.200 fokos sütőben 10 percig sütjük. A tésztát még melegen egy vizes konyharuhára tesszük, a sütőpapírt egy kissé benedvesítjük és lehúzzuk róla. A tésztát két egyenlő részre vágjuk és a nedves konyharuha segítségével feltekerjük, így hagyjuk kihűlni, hogy később megőrizze a formáját.A töltelék alapanyagait összekeverjük, óvatosan kitekerjük a lapokat és megkenjük vele, majd újra feltekerjük.
A tekercseket felszeleteljük és megszórjuk, porcukorral, őrölt fahéjjal.Forrás

LEAVE A REPLY

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .