Csokis-meggyes brownie

0
1126

Csokis-meggyes brownieA brownie is finomabb gyümölcsösen, meggyel feltétlenül próbáld ki. Bár az egyik legegyszerűbb süti, nem árt néhány dologra figyelni. Nagyon fontos, hogy jó minőségű, legalább 70%-os kakaótartalmú étcsokit használj. Nem fog kicsapódni a tojás, ha kicsit vársz, mielőtt a csokis masszába kevered. Fontos azt is eltalálni, hogy mikor vedd ki a sütőből.
Hozzávalók 16 szelethez:
30 dkg meggy, 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 20 dkg étcsoki, 10 dkg liszt, 3 db tojás
Elkészítése:
A vajat vágd kisebb darabokra, rakd egy tűzálló edénybe, tördeld hozzá a csokit, és vízgőz felett olvaszd össze, majd keverd hozzá a cukrot. Húzd félre, majd amikor langyosra hűl, egyesével dolgozd hozzá a tojásokat, és részletekben adagold hozzá a lisztet is. Keverd simára a masszát, és egyengesd egy vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, majd szórd meg megmosott, kimagozott meggyel.
Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Vigyázz, ne süsd túl a tésztát! Ha a belseje ragacsos még egy kicsit, kiveheted a sütőből. Ne szeleteld melegen, feltétlenül várd meg, míg kihűl. Fokozhatod az élvezetet csokiöntettel és fagyival.Forrás

LEAVE A REPLY

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .