Erdélyi – habos almás torta

0
791

Erdélyi – habos almás tortaHozzávalók:
Piskótához: 
6 tojás,12 dkg liszt,18 dkg porcukor,1 csomag sütőpor.
Töltelékhez: 3 db savanykás alma,4 dl /Hulala/ tejszín,1 csomag vaníliás  pudingpor,4 dl tej,15 dkg cukor,1 evőkanál instant zselatin,1 csapott evőkanál őrölt fahéj,csipetnyi só.
Elkészítése:
A tojások fehérjét felverjük,hozzáadjuk a cukrot,kemény habbá verjük,majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáit.Hozzáadjuk a lisztet,sütőport és kb. 26 cm átmérőjű,papírral bélelt formába simítjuk.Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük,hagyjuk kihűlni.A pudingot az előírásnak megfelelően 5 evőkanál cukorral és a tejjel megfőzzük,pici sót és a fahéjat hozzáadjuk,kevergetve kihűtjük.
A tisztított,gerezdekre vagdalt almát a maradék cukorral és 2 dl vízzel kissé megpároljuk.A tortalapot két részre vágjuk,az alsó lapot visszatesszük a tortaformába.Az almaszeleteket elrendezzük rajta.Az alma leszűrt levét lehűtjük,belekeverjük a zselatint.A keményre vert tejszínhabból 1-2 kanállal a zselatinhoz keverünk,így adjuk a teljes mennyiségű habhoz.A kihűlt pudingot robotgéppel krémesre átkeverjük,beleforgatjuk a tejszínhabot.Díszítéshez teszünk félre a habból.A maradék kétharmad részét rásimítjuk az alma tetejére,a másik lappal befedjük,erre kerül a többi krém.Tetszés szerint díszítjük.

LEAVE A REPLY

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .