Hihetetlenül finom és gyönyörű lengyel sütemény: Pani Walewska

0
12794

Hihetetlenül finom és gyönyörű lengyel sütemény: Pani WalewskaHozzávalók:
a tésztához:250 gramm liszt, 1 teáskanál sütőpor, 50 gramm cukor, 100 gramm vaj, 3 darab tojássárgája
a krémhez:egy evőkanál liszt, 1 evőkanál keményítő, 250 ml tej, 50 gramm cukor, 1 darab tojássárgája, 1 csomag vaníliáscukor, 100 gramm vaj
a habhoz:4 darab tojásfehérje, 125 gramm porcukor, fél kanál keményítő
Ezen felül:gyümölcslekvár
Elkészítése:
Öntsünk 200 gramm lisztet egy tálba, tegyünk hozzá apróra vágott vajat, majd gyúrjuk össze kézzel.Adjuk hozzá a sütőport, cukrot és tojássárgáját is közben, majd gyúrjuk meg a tésztát, szükség esetén adjunk hozzá még lisztet vagy vizet.Terítsük ki a tésztát.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és helyezzük a tésztát az aljára.
Kenjük meg a tésztát lekvárral.Négy tojásfehérjét keverjük össze porcukorral és adjunk hozzá keményítőt.A kapott habot helyezzük a lekvárra.
180 fokon süssük 40 percig.Főzzük meg a krémet. A tejet öntsük egy edénybe, adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, tojássárgáját, keményítőt, lisztet és keverjük amíg vastag nem lesz.Hagyjuk kihűlni.
Vegyük ki a sütőből a megsült lapot, és hagyjuk lehűlni, majd vegyük ki a tepsiből és vágjuk ketté.Amint a krém lehűl, adjuk hozzá a vajat folyamatosan kavarva.
Kenjük meg az egyik tésztá krémmel, majd borítsuk rá a másik fél tásztát és tegyük hűtőbe 2 órára.Ezután felvághatjuk és fogyaszthatjuk.Forrás

LEAVE A REPLY

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .