Citromos álom, recept

0
4364

Citromos álom, receptHozzávalók:
40dkg babapiskóta, 1 citrom ízű pudingpor, 5 dl tej, 20 dkg mascarpone, 3 dltejszin, 15 dkg porcukor, 10 g zselatin, 2 citrom, 1 tasak vaníliás cukor.

Elkészítése:
A pudingport összekeverjük a tejjel, megfőzzük, majd lehűtjük. A zselatin 0,5 dlvízzel leöntjük, 10 percig állni hagyjuk, majd felmelegítjük. A mascarponet
kikavarjuk a porcukorral és 1 citrom reszelt héjával, kanalanként beledolgozzuka pudingot, majd a citrom levét és a zselatint, végül pedig a felvert tejszínt.
A megmaradt citrom felét kiszorítjuk, hozzáadunk 1.5 dl vizet és a vaníliáscukrot, majd a piskótákat hirtelen belemártjuk és a egy kb. 20×30 cm tepsialjára tesszük. Rásimítjuk a krém felét, kirakjuk egy újabb sor piskótával és befedjük a megmaradt krémmel. A tetejét egy villával hullámosra karcoljuk. Legalább 5 órára, de akár egy egész éjszakára is hűtőbe tesszük. Másnap szeletekre vágva tálaljuk, mindegyik szeletre egy-egy citromkarikát teszünk.
Megjegyzés: A krémet készítéskor kóstoljuk meg és a citromlevet ízlésünknek megfelelően adagoljuk. Van aki savanykásabban szereti, van aki meg édesebben

LEAVE A REPLY

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .