Szőlős Joghurttorta

0
650

Szőlős JoghurttortaHozzávalók:
3 csomag leveles tészta, 5 dl vaníliás görög joghurt, 15 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 db citrom leve és reszelt héja, 4 dl Hulala (v. habtejszín+habfixáló), 10 g porzselatin + 1 dl víz, 3 fürt szőlő.
Elkészítése:
Az egyik csomag előnyújtott leveles tésztát kitekerjük, majd ráhelyezzünk egy 23 cm-es tortaformát, és éles késsel körbevágjuk. (Mivel sütés közben a tészta egy kicsit összeugrik, ezért kell nagyobbra vágni.) Ezután a körbevágott tésztát ráhelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd letakarjuk egy sütőpapírral, és ráteszünk egy tepsit, hogy sütés közben ne tudjon megemelkedni a tészta.
Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon, 10 percig sütjük. Ekkor óvatosan levesszük a tepsit és a sütőpapírt a tésztáról, majd szép pirosra sütjük. A második csomag leveles tésztával is így járjunk el. A harmadik csomag leveles tésztából kivágunk egy 24 cm-es kört, majd 8 egyenlő részre vágjuk, és egymástól kicsit távolabb húzva a tésztacikkeket, takarás és nehezék nélkül, ezeket is pirosra sütjük.
A szőlőt megmossuk, majd leszemezzük. Ezután félbevágjuk a szőlőszemeket, és eltávolítjuk a magokat.
A Hulalát kemény habbá verjük, majd felhasználásig a hűtóbe tesszük.
A joghurthoz hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, hozzáreszeljük a citromhéjat, és hozzáfacsarjunk ízlés szerinti mennyiségben a citromlevet, simára keverjük.
A vizet felforraljuk, majd levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a porzselatint, majd addig keverjük, amíg teljesen feloldódik, és éppen csak langyos lesz, majd a joghurthoz öntjük, és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a felvert tejszínhab felét, és alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a felezett szőlőszemeket, és a maradék tejszínhabot is, és óvatosan összeforgatjuk.
Egy 23 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd belehelyezzük az egyik tésztalapot. Ezután egyenletesen rákanalazzuk a krém felét, és a másik tésztalapot. Végül egyenletesen rákanalazzuk a maradék krémet, és pár órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém teljesen megdermedjen.
Közvetlenül tálalás előtt kivesszük a tortát a hűtőből, a tetejére tesszük a felszeletelt tésztacikkeket, és porcukorral merszórjuk.Forrás

LEAVE A REPLY

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .