Habos almás szelet dióval

0
1832

habos-almas-szelet-diovalAki szereti az almás süteményeket, az ne hagyja ki ezt a finomságot! Nem lehet betelni ezzel a remek sütivel!

Hozzávalók:
4 tojás, 18 evőkanál cukor, 18 evőkanál olaj, 18 evőkanál tej, 24 evőkanál liszt, 1 tasak sütőpor, 1 tasak vaníliás cukor
A töltelékhez: 1,5 kg alma, cukor ízlés szerinti mennyiségben, őrölt fahéj, vaníliaaroma
A tetejére: 3 dl habtejszín, vágott dió

Elkészítése:
A meghámozott almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét és tetszés szerinti mennyiségű cukrot, fahéjat és vaníliaaromát keverünk hozzá. Összeállítjuk a tésztát: a tojásokat, a cukrot, az olajat és a vaníliás cukrot egy tálba tesszük és mixerrel összedolgozzuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, hozzáadjuk, majd a tejet is hozzákanalazzuk és kidolgozzuk a tésztát. A tészta állaga híg lesz, de ettől ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie. A felét papírral bélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokos sütőben 10 percig sütjük. Kivesszük a tésztát, ráhalmozzuk a lereszelt almát és befedjük a tészta másik felével. Tovább sütjük 30 percen át. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük. A habot felverjük és minden szelet süteményre nyomunk belőle, majd bőségesen megszórjuk vágott dióval.

LEAVE A REPLY

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .