Grízes krémes-legalább annyira finom, mint amennyire egyszerű elkészíteni

0
1762

Grízes krémesHozzávalók:
a tészta hozzávalói:6 db tojás, 8 evőkanál liszt, 9 evőkanál cukor, 1 evőkanál kakaópor (cukrozatlan), 1 csipet só, 0,5 dl étolaj, fél csomag sütőpor
a krém hozzávalói:6 dl tej, 5 púpozott evőkanál búzadara, 7,5 dkg porcukor, 7,5 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor,20 dkg ráma margarin (szoba hőmérsékletű), a tepsi mérete: 20×36 cm-es.
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a sót, és a kakaóport. A tojások fehérjét kemény habbá felverjük a maradék cukorral, majd óvatosan a tojássárgás krémhez keverjük, majd apránként a sütőporral kevert lisztet is hozzáadjuk. Finoman összekeverjük az egészet.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük (tűpróba). Ha kihűlt vízszintesen kettévágjuk.
A krémhez a tejet a kristálycukorral és a búzadarával felforraljuk. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Időnként megkeverve kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A kihűlt (!! grízes krémmel összekeverjük.
A krém felét a lapok közé kenjük, a másik felét pedig a tészta tetejére. Kakaóporral megszórjuk a tetejét.
Felszeletelés előtt legalább 1-2 órát a hűtőben pihentetjük.Forrás

LEAVE A REPLY

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .