A nagy klasszikus -Marlenka

0
1169

A nagy klasszikus -MarlenkaHozzávalók:
a tésztához:120 g vaj, 80 g méz, 190 g cukor, 1 ek szódabikarbóna, 1 tk ecet, 2 nagy tojás, 580 g liszt
a krémhez:400 ml sűrített tej, 3 tojássárgája, 30 g méz, 180 g vaj
a tetejére:durvára vágott dió
Elkészítése:
Hozzáadás a receptjeimhez
A marlenkát kicsit macerás elkészíteni otthon, a legnagyobb kihívás mégis az, hogy bírjátok kivárni a hűtési időt és utána még azt a pár órát szobahőmérsékleten, amíg megpuhul a tészta és istenien omlós lesz. De megéri.
A tésztához a vajat, mézet és cukrot összeolvasztjuk, amíg feloldódik a cukor. Az ecetet és a szódabikarbónát összekeverjük (ilyenkor felhabzik), hozzáadjuk a mézes keverékhez és kb. 14-15 percig kevergetjük, hogy sötét, narancsszínű legyen a tészta alapja. Amikor langyosra hűlt, belekeverjük a tojásokat és a lisztet. Ha lágy lenne, kicsit hűtőbe rakjuk a tésztát, majd 6 részre osztjuk és 2 sütőpapír között (hogy a lágy tészta ne tapadjon se a deszkára, se a nyújtófára) kinyújtjuk a tepsi méretére és sütőpapírra helyezzük, 180 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük mindegyik lapot.
A krémhez a tojássárgáját a sűrített tejjel közepes láng fölött kicsit összefőzzük (3-4 perc), megvárjuk amíg langyosra hűl, hozzákeverjük a többi hozzávalót és a tésztarétegek közé kenjük. A legfelső réteget is megkenjük krémmel és megszórjuk a durvára vágott dióval. Legalább egy napra hűtőbe rakjuk, majd tálalás előtt.
hagyjuk szobahőmérsékleten 1-2 órát pihenni.Forrás

LEAVE A REPLY

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .