Darás Krémes

0
2229

Darás KrémesHozzávalók:
A tésztához:1 db tojás, 20 dkg cukor, 35 dkg búzadara, 10 dkg darált dió, 1 csipet só, 2 ek kakaópor, 1/2 csomag sütőpor, 3 dl tej
A krémhez:5 dl tej, 6 ek liszt, 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 tk vaníliakivonat, 0,15 dl rumaroma
A csokoládémázhoz:1 tábla étcsokoládé, 1 ek vaj, tortadara.
Elkészítése:
Habosra keverjük a tojást és a cukrot, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, és alaposan összekeverjük. Ezután hűtőszekrényben pihentetjük 3 órát, és közben félóránként átkeverjük.
A tejet simára keverjük a liszttel, majd folyamatosan kevergetve sűrű péppé főzzük. A vajat és a porcukrot felhabosítjuk, majd csomómentesre keverjük a kihűlt, főzött krémmel. Végül vaníliával ízesítjük.
A darás masszát 3 részre osztjuk, és egy sütőpapírral bélelt (kb. 20×30 cm) tepsibe kanalazzuk, majd egyenként 180 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütjük.
Ha a tészta kihűlt, az egyik lapra rákenjük a krém felét. A második tészta alját és a tetejét meglocsoljuk a rumaromával, majd ráborítjuk a krémre, rásimítjuk a megmaradt krémet, és lefedjük a harmadik tésztalappal.
A csokoládét vízgőz felett összeolvasztjuk a vajjal, és a sütemény tetejére simítjuk. Megszórjuk a tortadarával, és pár órára a hűtőbe tesszük.Forrás

LEAVE A REPLY

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .