Őszies körtés, diós pite

0
524

Őszies körtés, diós piteA körtés, diós pite csodás íze és illata garantáltan bearanyozza a napodat. Ha a tésztát gyorsan állítod össze, és hideg hozzávalókkal dolgozol, biztosan omlós lesz. Az egyszerű pudingos krém is sokat dob rajta, a körtére kerülő roppanós dióról nem is beszélve.
Körtés-diós piteHozzávalók 12 szelethez:
a tésztához:25 dkg liszt12 dkg vaj8 dkg cukor1 db tojás1 csomag vaníliás cukor1 csipet só2 evőkanál tejföl
a töltelékhez:1 csomag vaníliás puding5 dl tej5 dkg cukor3 db körte1 evőkanál dió1 teáskanál citromlé1 csomag vaníliás cukor1 mokkáskanál fahéj.
Elkészítése:
A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval és a vaníliás cukorral. Rakd hozzá a hideg, felkockázott vajat, és morzsold össze. Add hozzá a tojást, a cukrot és a tejfölt. Először csak egy kanállal tégy bele, csak akkor add hozzá a másodikat is, ha nem akar összeállni a tészta. Csomagold fóliába, majd pihentesd a hűtőben 30 percig.
Közben a pudingport dolgozd simára a cukorral és kevés tejjel. A maradék tejet kezdd melegíteni. Amikor felforr, húzd le a tűzről, és keverd hozzá a pudingot. Főzd addig, amíg besűrűsödik.
Melegítsd elő a sütőt. A tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen, majd nyomkodd egy kivajazott, kilisztezett piteforma aljára. Szurkáld meg villával több helyen, majd süsd 10 percig 170 fokon.
A körtéket mosd meg, és vágd fel vékony szeletekre. Locsold meg citromlével. Egyengesd a pitére a vaníliás krémet, majd rakd rá ízlésesen a körteszeleteket, szórd meg vaníliás cukorral, fahéjjal és kis darabokra vágott dióval. Előmelegített sütőben süsd még 15-20 percig, míg aranybarna árnyalatot nem kap.Forrás

LEAVE A REPLY

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .