Öntött túrós sütemény csokimázzal

0
1520

Öntött túrós sütemény csokimázzalHozzávalók:
6 tojássárgája, 12 dkg cukor, 12 dkg olaj, 12 dkg tej, 16 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor, csipet só
a krémhez: 6 tojásfehérje, 50 dkg túró, 3 evőkanál búzadara, kb. 20 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 2 vaníliás cukor, csipet só, pár darab őszibarack befőtt (lecsepegtetve)
a tetejére: 10 dkg étcsokoládé (gőz fölött felolvasztva 1 evőkanál étolajjal)

Elkészítése:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olajat, a tejet és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd sima tésztává keverjük.Kivajazzunk, lisztezünk egy 20×30 cm-es tepsit és a tészta felét belesimítjuk. A sütőben 10 perc alatt elősütjük.A töltelékhez a túrót kikeverjük a fele mennyiségű cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a citromhéjat és a búzadarát. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd tovább keverjük a cukor másik felével. Végül óvatosan a túróhoz keverjük.A kész töltelék felét óvatosan az elősütött tésztára simítjuk, majd rárakjuk a barackot és rátesszük a túró másik felét, erre kerül a tészta másik része. 150-160 fokon sütjük addig, míg a teteje is szépen megpirul.
Ha kihűlt a sütemény, a felolvasztott csokit rákenjük és betesszük a hűtőbe (Lehet tenni még rá felvert tejszínt, de el is hagyható.)Forrás

LEAVE A REPLY

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .