Ribizlis pavlova

0
951

Ribizlis pavlovaHozzávalók:
120gr tojásfehérje ( 4 nagyobb tojásból), 180 gr cukor, 7 gr étkezési keményítő, 1 teáskanál fehérborecet/ almaecet ( 5% körüli legyen)
4 dl tejszín, 30 dkg leszemezett ribizli és 10 dkg piszke.
A sütőt 150 fokra előmelegítettem.

Elkészítése:
A szobahőmérsékletű fehérjéket  lágy habbá vertem, majd mikor ezt az állagot elérte, fokozatosan  hozzáadtam a cukorból 15 dekát.  Fényes, kemény habbá vertem (ez kb. 4-5 perc még a mixer legnagyobb sebességénél ) , majd a gépet végig járatva   hozzáadtam a keményítővel elkevert maradék 3 deka cukrot – így könnyebben lesz homogén a habban a keményítő. További 2 perc után hozzáadtam a borecetet is, és még egy percig vertem tovább. Ekkor fényes, sűrű hab állagúnak kell lennie. Egy sütőpapírra 20 centis kört rajzoltam, a papírt megfordítottam, és ráhalmoztam a kör közepére a habot. Egy kanál hátával formáztam nagyjából szabályosra, kb. 5 cm magas lett a külső széle – mivel a habkör tetejét  kissé le kell nyomkodni, és egy enyhén befele lejtő mélyedést kell kialakítani, ahova a tejszínhabot pakolhatjuk majd.
Az előmelegített sütőbe raktam, és a hőfokot azonnal levettem 100-ra. Én a sütő alsó harmadában sütöttem, és a süti fölé raktam egy nagyobb tepsit, hogy elkerüljem a barnulást. Egy óra 20 perc után a sütőt lekapcsoltam, a sütőajtót félig kinyitottam és benn hagytam még 40 percet a sütit.A jól behűtött tejszínt 1 teáskanál porcukorral kemény habbá vertem, a tészta tetejére töltöttem és megszórtam a gyümölcsökkel.

LEAVE A REPLY

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .