Tejszínes, gyümölcsös palacsinta

0
287

Tejszínes, gyümölcsös palacsintaMindenki nagy kedvencéből, a palacsintából tejszínnel, friss gyümölccsel és egy kis kreativitással csodás tortát is készíthetsz.
Már a palacsintatorta látványa is csábító, hát még az íze! Akkor lesz igazán finom, ha nem gumiszerű, nem tapad le a tészta, és nem is száraz. Ezzel a recepttel bátran próbálkozhatsz. Az ízesítés sokféle lehet, a tejszínes krémben nem fogsz csalódni. Stabilabb lesz, ha mascarponét használsz hozzá.
Hozzávalók:
A Tésztához: 25 dkg liszt4 dl tej2.5 dl szénsavas ásványvíz2 db tojás1 evőkanál cukor1 csipet só1 evőkanál olaj.
A Krémhez: 25 dkg mascarpone15 dkg bogyós gyümölcsök2.5 dl habtejszín2 csomag vaníliás cukor3 evőkanál cukor.
Elkészítése:
A tojásokat üsd egy tálba, és habosítsd a cukorral. Add hozzá részletekben a lisztet, majd a sót és a tejet. Közben folyamatosan keverd gépi vagy kézi habverővel. Mehet hozzá a cukor és a szénsavas víz, majd dolgozd csomómentesre a tésztát. Pihentesd 30 percig, és öntsd hozzá az olajat is.
Serpenyőben vagy palacsintasütőben hevíts kevés olajat, oszlasd el benne a masszát, majd süsd a tészta mindkét oldalát szép pirosra.
A krémhez a mascarponét habosítsd a cukorral és a vaníliával, majd öntsd hozzá a tejszínt. Kend meg vele a palacsintákat, és rétegezd egymásra. Halmozd a maradék krémet a tetejére, és díszítsd gyümölccsel.
Ha biztosra akarsz menni, és tökéletes palacsintatésztát szeretnél, akkor nem árt ismerned néhány trükköt. Forrás

LEAVE A REPLY

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .