Rákóczi túrós kiflik

0
2280

Rákóczi túrós kiflikHozzávalók:
1 kg liszt, 1 csomag élesztő, 12 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg vaj, 5 dl tej, 4 tojássárgája, fél citrom reszelt héja, 1 kávéskanál só
A töltelékhez: 2 csomag Rákóczi túrós pudingpor (Így keresd a boltban), 6 evőkanál kristálycukor, 8 dl tej,fél citrom reszelt héja
A tetejére: 2 tojássárgája
Elkészítése:
A tejet, a darabolt vajat, a kristálycukrot, a vaníliát addig melegítjük, amíg a cukor és a vaj felolvad, majd langyosra hűtjük. Beleütjük a 4 tojássárgáját, belekeverjük az élesztőt. Egy tálba szitáljuk a lisztet, belereszeljük a fél citromhéját, hozzáadjuk a sót és a tejes keveréket.
Alaposan kidagasztjuk, duplájára kelesztjük. Közben a pudingporba keverjük a cukrot, a reszelt citromhéjat, —a tejet, sűrűre főzzük, és teljesen kihűtjük.  A megkelt tésztát kettévesszük, kinyújtjuk 25 x 36 cm-es téglalappá, széltében és hosszában is 4 felé vágjuk.
A kis téglalapok egyik szélét bevagdossuk, a sima felére halmozzuk a pudingot, erről a feléről feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával, még hagyjuk kelni kb. 20 percet. Ugyanígy nyújtjuk-vágjuk-töltjük a másik adagot is.
Előmelegítjük a sütőt 150 fokra, majd 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Porcukorral meghintve tálalhatjuk.Forrás

LEAVE A REPLY

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .