Sós kalács aszalt paradicsommal és olívával

0
532

Sós kalács aszalt paradicsommal és olívávalHozzávalók 24 cm-es tortaformához:
60 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 3,5 dl tej, 1 csapott evőkanál só, 1 teáskanál cukor, 3 dkg vaj, 1 tojás, 25 dkg aszalt paradicsom, 15 dkg olajbogyó
A tetejére:durva szemű só
Elkészítése:
Egy dl langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a tojást, a vajat, a sót és a cukrot tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék tejjel kelt tésztát dagasztunk. Lefedve, langyos helyen háromszorosára kelesztjük.
Lisztezett munkafelületre borítjuk a megkelt tésztát és három egyenlő részre osztjuk. Egyenként téglalapot nyújtunk belőlük, megszórjuk az apró darabokra vágott aszalt paradicsommal és olajbogyóval.
Feltekerjük őket, majd az így kapott tésztarudakat összefonjuk. Sütőpapírral béleljük a forma alját, majd belehelyezzük a tésztafonatot.
Konyharuhával letakarva még 30-40 percet kelesztjük. Megkenjük a tetejét vízzel és megszórjuk a durva szemű sóval. 190 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt, vagy amíg a teteje színesedni nem kezd, megsütjük.Forrás

LEAVE A REPLY

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .